KIRI: ettevaatust, autojuhid, suvi on läbi!

Jaan Kivistik
, autojuht aastast 1954
Copy
Avarii Albu-Lehtmetsa teel, Peedu külas.
Avarii Albu-Lehtmetsa teel, Peedu külas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Suviseid, enamasti kuivi teid ja pikalt valgeid päevi pole enam. Seetõttu kutse lisaks autojuhtidele ja teiste liiklusvahendite juhtidele ka jalakäijatele: olgem liikluses ettevaatlikumad, sest suvi on läbi.

Just olid pealkirjad, et «Kaugtulede ümberlülitamine viis kokkupõrkeni» ja «Libedus põhjustas mitu avariid». Ei või unustada, et metskitsede hulk on tunduvalt suurenenud ja sagenenud on ohtlikud kohtumised nendega. Seega tuleb olla eriti ettevaatlik varaõhtustel metsateedel.

Head liiklejad! Eriti noored, alles suvel juhtimisõiguse saanud juhid, kellel teelibedusega pole mingeid kogemusi, ja vanemad juhid, kellel suured juhtimiskogemused igas olukorras, kuid reaktsioonikiirus paratamatult eaga vähenenud, üritame kohaneda pidevalt muutuvate liiklusolude, märgade ja libedate teede, padusaju, varasema pimenemise, metsloomade liikumise ja teiste liiklejatega, kes võib-olla teie arvates alati ei täida liikluseeskirja.

Lisame novembri keerukates liiklustingimustes vajalikule ettevaatlikkusele veel kõigile jõukohase lubaduse: sõidame novembrikuus ja edaspidi alati kainelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles