Orienteerujad tegid sügisel ülikoolilinnale ringi peale

Lenel Karu
Copy
Kaspar Kala sõnul on orienteeru­mine hea võimalus teha sporti ka halva ilmaga.
Kaspar Kala sõnul on orienteeru­mine hea võimalus teha sporti ka halva ilmaga. Foto: Aldis Toome/Seiklushunt

Möödunud nädalal lõppesid Seiklushundi sügispäevakud, millest võttis osa sel aastal rekord- arv osalejaid. Kokku kaardistasid 4142 orienteerujat Tartu kümmet piirkonda.

Võrreldes eelmise sügisega oli osavõtjaid kaks korda rohkem. Menukaim päevak oli labürint, mille korraldajad olid ise ehitanud Raadi mõisapargi lähedale jäävale maale. «See oli midagi täiesti uut ja teistsugust, eriti kuna oli niivõrd suureskaalaline,» lausus päevakuline Meelis Sulg.

Sügispäevakute üks korraldaja Dora Uibo ütles, et kui teistel ringidel sai kaasosaleja pealt spikerdada, siis labürindis see võimalik polnud. «Seal oli korraga mitukümmend inimest koos ja tuli ennast proovile panna. Labürindi ehitamiseks lasime käiku kõik lennukad ideed,» rääkis ta.

Osalejate vanus on seinast seina, alustades pere noorimatest ja lõpetades üle 80-aastastega. Rajal ollakse umbes tund aega ning ühes piirkonnas tuleb liikuda neljal-viiel tänaval. «Kui tööpäev lõpeb, tuleb mass kohale. Sellel jooksul töötavad jalad ja pea korraga,» selgitas Uibo.

Päevakulised rääkisid, et Tartu põnevate nurgataguste avastamine on treeninguna huvitav. «Päevak on ka hea motivatsioon, et isegi halva ilmaga trenni minna,» ütles Kaspar Kala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles