Eilne tormituul kangutas katuseid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad katuseplekki kinnitamas.
Päästjad katuseplekki kinnitamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eilne tormituul pani lendama katuse nii Tartu- kui ka Põlvamaal asuvatelt elamutelt. Põlvamaal lendas katus sõiduautode peale.

Eile kell 14.15 teatati häirekeskusele, et Tartumaal Nõo vallas Luke külas on tuul nelja korteriga ridaelamult katuse minema viinud, teatas päästeamet. Pool elamu katusest oli mitukümmend meetrit eemale lennanud, teine pool rippus ohtlikult maja küljes. Varisemisohtlikust majast evakueeriti ohtude hindamise ajaks inimesed ning ohuala piirati.

Mõned minutid hiljem, kell 14.17 sai aga häirekeskus teate, et Põlvamaal Peri külas viis tuul elamult enamuse plekk-katusest. Katuse alla jäid majade lähedusse pargitud sõiduautod. Päästjad kõrvaldasid varinguohtlikud kivid ning katuse parandamine jäi majaomanike hooleks.

Häirekeskused said eile 183 väljakutset loodusjõududest põhjustatud sündmustele. Kõige enam tuli väljakutseid Ida-Virumaalt, kus anti teada 31 vahejuhtumist. Ligi veerandsada väljakutset tehti ka Harjumaalt ja Tallinnast, Lääne-Virumaalt.


Peamiselt käisid päästjad kõrvaldamas teele ja elektriliinidesse kukkunud puid. Inimesed õnnetustes viga ei ole saanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles