Kõik Tartu põhikoolilõpetajad läbivad elupäästva esmaabikoolituse

Tartu Postimees
Copy
Tartu Kiirabi koolitusjuht ja õde Andras Laugamets.
Tartu Kiirabi koolitusjuht ja õde Andras Laugamets. Foto: Kristjan Teedema

Esmaabikoolitus on mõeldud Tartu põhikoolide lõpuklasside õpilastele. 2020. aastal saab ligi 1300 õpilast kaheksa akadeemilise tunni jooksul omandada elustamiseks ja esmaabi andmiseks vajalikke teadmisi ja oskusi. Tartu linn sõlmib linna koolides koolituste tegemiseks lepingu Tartu kiirabiga.

Õpe on mõeldud 8.-9. klassidele ning vastavalt kooli soovile tehakse koolitus kas 8. klassi lõpus või 9. klassi alguses. 

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on linnale tähtis suurendada tartlaste elupäästeoskusi. «Jätkame süsteemset tegutsemist selle nimel, et noored saaksid juba põhikoolist abiandmiseks vajalikud oskused ja teadmised. Tartu kiirabiga sõlmitav leping võimaldab lisaks kooliõdede pidevale tublile panusele pakkuda õpilastele põhjalikku koolituspäeva, kus igapäevast elustamispraktikat omavad koolitajad jagavad oma teadmisi. Tartus on koolinoorte esmaabi andmise oskus ja sekkumise julgus juba ka elusid päästa aidanud,» ütles Lees.

Abilinnapea tunnustas Tartu kiirabi kui head koostööpartnerit, kes panustab tartlaste õpetamisse rohkem, kui neilt eeldataks, näiteks korraldab kiirabi linnarahvale regulaarselt elustamisõppepäevi.

Põhikooliõpilaste esmaabikoolitusteks kulub Tartu linnal tuleval aastal umbkaudu 40 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles