Päästeameti demineerimiskeskus ootab teateid lõhkematerjalidest

Tartu Postimees
Copy
Lõhkematerjali loovutamise kampaania.
Lõhkematerjali loovutamise kampaania. Foto: Liis Treimann

Sel nädalal käib päästeameti demineerimiskeskuse, kaitsepolitseiameti ja prokuratuuri koostöös kampaania, millega kutsutakse üles inimesi teavitama enda valduses olevast lõhkematerjalist. 

Kampaania eesmärk on vähendada kodudes leiduva ohtliku lõhkematerjali hulka ja ühtlasi meelde tuletada, et lõhkematerjali vabatahtliku loovutamise korral ei karistata. Kampaania kestab nädala, kuid koju jäänud ohtlikke esemeid saab loovutada igal ajal.

«Mitte mingil juhul ei tohi lõhkeainet või detonaatoreid ise päästekomandosse või politseijaoskonda viia,» ütles Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik. Selle asemel tuleb helistada numbril 112 ning anda teada lõhkematerjali täpne asukoht ja selle kohta nii palju infot kui võimalik. Lõhkematerjalile tulevad järele demineerijad, toimetavad selle ohutusse kohta ja teevad seal kahjutuks.

Sellist kampaaniat on varem korraldatud viiel korral: aastatel 2008–2010, 2013 ja 2014. Viie korra peale koguti kokku 140 kilogrammi lõhkeainet, 1447 detonaatorit ning 156 lõhkekeha.

Päästeameti demineerimiskeskus saab aastas ligikaudu 1400 väljakutset, mille käigus tehakse kahjutuks keskmiselt 4000 lõhkekeha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles