Galerii: Väino Landi kontserdile andsid hoogu sõbrad lähedalt ja kaugelt

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Eesti vanim tegutsev kontserdikorraldaja ja ansambli Fix üks alustalasid Väino Land kutsus oma 70. sünnipäeva tähistamiseks Vanemuise kontserdimajas mitmesugusest muusikast täidetud peaaegu kolmetunnisele õhtule muusikutest sõpru Tartust ja Tõrvast ning Harjumaalt, Venemaalt ja kaugemaltki.

Kaugemad tulijad olid krimmitatarlasest kitarrivirtuoos Enver Izmailov ja vanamuusika asjatundja Anatoli Grindenko, kes on rohkem tuntud kui Moskva patriarhaadi koori dirigent. Tartus astus ta lavale viola da gamba mängijana. Nad olid paigutatud kontserdimajas ühte garderoobi ning tegid ühe loo laval kahekesi, kuigi nad olid tutvunud alles mõni tund enne kontserti.

1970. aastatel tegutsenud funkbändi Hot Chocolate laulja Greg Bannis laulis fonogrammi saatel, aga ka koos Fixi pillimeestega. Eeloleval suvel tuleb ta Väino Landi kutsel koos bändiga The Bad Eestisse andma kontserte, mille kava koosneb Bob Marley lauludest.

Kodumaiseid muusikakuulsusi oli Viljo Tamme konfereeritud kontserdil alates Margus Kappelist ja Jassi Zahharovist, Erich Kriegerist, Kait Tamrast ja Alen Vezikost Indrek ja Kristjan Kaldani ning Marko Matverest ja Peep Raunist Boris Lehtlaane ja Apelsinini. Ursel Oja oli publiku ees oma õpilaste Liina Tsimmeri ja Jaagup Jürgeliga.

Fixi ühes koosseisus tegi kaasa trummide taga Väino Land, kes enne viimast laulu tänas kõiki, eriti aga oma poega Lauri Landi ja tema tiimi kontserdi õnnestumise eest. Finaalis pani publiku saalis püsti tõusma Fixi "Tsirkus" ning "Tõuse üles ja läheme ära", mille solistina tuli mikrofoni ette samade laulude autor Vello Toomemets.

Pidu jätkus kitsamas sõprade ringis laululava kohvikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles