Tartu kandideerib ligipääsetava linna auhinnale (1)

Tartu Postimees
Copy
Ratastoolid. Foto on illustratiivne.
Ratastoolid. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Euroopa Komisjon on valinud konkursil «Ligipääsetav linn 2020» kuue parima kandidaadi sekka ka Tartu.

Võitjad selgitatakse välja kahes etapis: eelvalik toimus riigi tasandil ja lõplik valik tehakse Euroopa tasandil. Kolm parimat kuulutatakse välja 29. novembril Euroopa puuetega inimeste päeva konverentsil Brüsselis.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on Euroopas kuue parima hulka jõudmine juba omaette saavutus, mis näitab, et Tartu praktikad on ka Euroopa tasandil olulised. «Meie jaoks on tähtis, et  puuetega inimeste ja eakate tegemisi toetaks nii nende kodune keskkond kui ka linnaruum. Pingutame, et kohandada puuetega inimeste kodusid nende vajadustele vastavaks algselt planeeritust suuremas mahus. Hästi toimib sooja toidu kojuvedu neile, kes seda soovivad. Tartus sõidavad madalapõhjalised linnaliinibussid ning puuetega inimeste vajadustele vastavaks on kohandatud sotsiaaltransporditeenust pakkuvad invabussid.  Koostöös Dorpat Tervisega pakume eakatele kukkumise ennetusprogrammi ning töötame selle nimel, et avalikud asutused oleksid ligipääsetavad ka liikumisraskustega inimestele,» sõnas Lees. Ta lisas, et tiitlile kandideerimine loob juurde võimalusi teiste linnadega koostööks ning parimate praktikate jagamiseks.

Ligipääsetava linna tiitlit antakse Euroopa Komisjoni eestvedamisel välja juba kümnendat aastat. Auhinnaga tunnustatakse linnade valmisolekut ning suutlikkust tagada eakatele ja puuetega inimestele paremad juurdepääsud. Auhinnale saavad kandideerida vähemalt 50 000 elanikuga Euroopa linnad. Võitnud linnad jätkavad ligipääsetavuse parandamist nii kohapeal kui ka kogu Euroopas. Neil on kohustus jagada oma praktikaid ka teiste Euroopa liikmesriikidega.

Esmakordselt auhinna ajaloos antakse võitnud linnadele rahaline auhind, et tähistada tiitli väljaandmise 10. aastapäeva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles