Rootsi krimikirjanik Mattias Berg esineb Tartus (1)

Tartu Postimees
Copy
Eestikeelse raamatu «Kandja» esikaas. Autor Mattias Berg.
Eestikeelse raamatu «Kandja» esikaas. Autor Mattias Berg. Foto: Repro

Neljapäeval kell 17 algab Tartu linnaraamatukogu saalis Põhjamaade nädala kirjandusõhtu, mille külaline on Rootsi krimikirjanik Mattias Berg. Bergi debüütromaani «Kandja» andis eesti keeles välja kirjastus Varrak.

Mattias Berg tegutses alates 1980. aastate lõpust kultuuriajakirjanikuna, kirjutades Rootsi tuntumates ajalehtedes, nagu Dagens Nyheter ja Expressen. Uuel aastatuhandel kogus Berg tuntust raadiosaatega «Konflikt», mis seob ajakajalisi tendentse kultuuriliste küsimustega.

Bergi debüütromaan «Kandja» («Dödens triumf») avaldati eesti keeles 2019. aasta mais ning pälvis sooja vastukaja. Kriitika tunnustas romaani kihilisust, milles ühinevad autori sügavad teadmised teadusvallast, loojutustamise osavus, filosoofiliste teemade käsitelu ja ajalooline tunnetus. Tegu on ühtaegu põneva, sünge ja intelligentse raamatuga.

Üritus on rootsi keeles, eesti keelde tõlgib jutu Kristina Mullamaa.

5. novembril esines kirjanik ka Tartu Tamme gümnaasiumis. Kohtumisi toetab Nordic Writers Crossing Bordersi programm, mida rahastavad CBSS ja Nordplus.

Põhjamaade kirjanduse nädal toimub novembris, aasta kõige pimedamal ajal, Põhjamaade raamatukogude ja põhjala ühingu eestvedamisel. Nädala eesmärk on tutvustada Põhjamaade kirjandust ja jutuvestmise traditsiooni. Põhjala ühingud Taanis, Norras ja Rootsis tähistavad oma 100. aastapäeva ja see on ka üks põhjusi, miks tänavuse kirjandusnädala teema on «Pidu põhjalas».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles