Botaanikaaias näeb viimase sajandi taimeteaduse õppematerjale

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli botaanikaaia õppeklassis näha eelmisel sajandil kasutatud ja ka kohapeal koostatud õppevahendeid.
Tartu ülikooli botaanikaaia õppeklassis näha eelmisel sajandil kasutatud ja ka kohapeal koostatud õppevahendeid. Foto: Tartu Ülikooli botaanikaaed

Tartu ülikooli botaanikaaia õppeklassis saab 25. novembrini näha eelmisel sajandil kasutatud ja ka kohapeal koostatud õppevahendeid. Esindatud on materjalid nii Eesti Vabariigi aegse Tartu ülikooli botaanikainstituudi kui Tartu riikliku ülikooli taimesüstemaatika- ja geobotaanika kateedri nime kandnud ajastutest.

Näitus "100 aastat eestikeelset botaanika õpetamist Tartu Ülikoolis"

«Näitusel on eksponeeritud Tartu ülikooli loodusmuuseumi botaanilistes kogudes hoiul olevaid põnevaid õppematerjale,» sõnas näituse koostaja Tartu ülikooli botaanika osakonna teadur Ülle Reier. «Hindamatut abi on näituse koostamisel osutanud endine Tartu riikliku ülikooli bioloogia-geograafiateaduskonna õppeprodekaan ja hilisem TÜ loodusmuuseumi kuraator dotsent Aino Kalda,» lisas ta.

Näitus on pühendatud rahvusülikooli 100. aastapäevale ja Euroopa akadeemilise pärandi päevale, mida tähistatakse 18. novembril. Akadeemiline pärand kannab endas ülikoolide tuhandeaastast panust teaduse ja teadmiste edendamisse ning moodustab suure osa Euroopa identiteedist ja kultuurist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles