Peaminister tuleb Tartu võimutüli lahendama (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna Tartu piirkonna juhatus ja volikogu fraktsioon kogunevad homme kell 19 lahendama ülikoolilinnas pikalt vindunud võimukriisi, mis sai alguse septembri lõpus erakonna Tartu piirkonnale Jaan Tootsi juhiks valimise ja uue juhatuse valimise järel.

Varem on Toots lubanud lahendust enne volikogu istungit ja see oli plaanis saavutada juhatuse koosolekul teisipäeval, kuid osaleda soovis erakonna esimees Jüri Ratase ja see tingis ajakavas vangerduse.

«Teen kõik selleks, et stabiilsus saavutada, et Keskerakond jääks koalitsiooni ning saaks oma põhimõtteid ja ideid Tartu edasiarendamiseks ja tartlaste heaolu tõstmiseks edasi rakendada. Seepärast lähen ise Tartusse kohale, kohtun erakonna piirkonna ja fraktsiooniga ning loodetavasti ka linnapeaga,» ütles peaminister Ratas täna Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister».

Peaküsimus võimutülis on endiselt Tartu rahanduse abilinnapea Monica Ranna tõrksus alluda piirkonna uue juhatuse ja uue juhataja nõudele ametist taanduda. Täna ütles Jaan Toots, et linnaeelarve koostamise ajal Randa ametist tagasi ei nõuta.

Veel kinnitas Toots, et lahendus homme tuleb, olgu see milline tahes.

Samas ei ole Monica Rand seni veel üheski usutluses kinnitanud, et kavatseb piirkonna juhatuse nõudmisele alluda. Keskerakonna aukohtu esimees Kalle Klandorf ütles eelmisel reedel pärast erakonna aukohtus peetud arutelu Monica Rannale tehtud etteheidete üle, et olukorra mõistmiseks peaks meenutama, et abilinnapeakohad on poliitilised ametikohad ja Keskerakonna põhikiri ütleb, et erakonna liige peab alluma piirkonna juhatuse otsusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles