Kaunases käis tants algusest lõpuni

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
Algusest peale Kaunases tantsinud Epp Villeri (vasakult) kõige eredam mälestus on number, kus ta koos Nieves Lepa ja Kalli Kukega Vello Orumetsa «tappa» tahtis.  Epp Villeri erakogu
Algusest peale Kaunases tantsinud Epp Villeri (vasakult) kõige eredam mälestus on number, kus ta koos Nieves Lepa ja Kalli Kukega Vello Orumetsa «tappa» tahtis. Epp Villeri erakogu Foto: Epp Villeri erakogu

Oli 1969. aasta ja oli kevad Tartu peal, kui Emajõe vasakkaldal, Võidu silla ja Kaarsilla vahel avas uksed Kaunase restoran. Ülikoolilinna oma aja üks peenemaid söögikohti, kus käidi pidulikult rõivastatud lastele lauakombeid õpetamas ning mille ukse taga oli mõnel õhtul rahvast rohkemgi kui restoranis sees, lõpetas töö segasel üleminekuajal 1990. aastate alguses.

Aga mälestused on jäänud ja näiteks Vanemuise balletitrupi liikmetel, kelle kanda oli restorani hilisõhtune varieteeprogramm, jätkuks juttu kauemaks, sest nemad esinesid Kaunases algusest lõpuni. Alguses kuus korda nädalas, lõpu poole harvemini.

Kaunas avati 1969. aasta 19. aprillil ja kohe esimesest õhtust rõõmustasid restorani kogunenud rohkearvulist publikut Vanemuise tantsijad. «Kaunase direktor Aino Muts oli olnud ka Kasekese restorani direktor, olin käinud sealsetele kelneritele kehahoiakut õpetamas,» keris ajaratast tagasi Kaunase varieteeprogrammi eest vastutanud Tõnis Lepp. «Enne Kaunase avamist uuris Muts, kes muuseas soovis restorani nimeks panna Vanad Sõbrad, kas võiksime restoranis tantsida. Olime nõus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles