Peetri vana koolimaja ootab taastajate asemel lammutajaid

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
Peetri kiriku taga lammutamisele minev koolimaja laguneb ja muutub üha ohtlikumaks, tõdesid Peetri koguduse
juhatuse esimees Väino Bitter (vasakul) ja õpetaja Ants Tooming.
 
Peetri kiriku taga lammutamisele minev koolimaja laguneb ja muutub üha ohtlikumaks, tõdesid Peetri koguduse juhatuse esimees Väino Bitter (vasakul) ja õpetaja Ants Tooming.  Foto: Kristjan Teedema

Tartus Narva mäel Peetri kiriku taga aastaid tühjana seisnud lagunenud Peetri kooli ajaloolise hoone aeg hakkab ümber saama. Pikalt seal koolimaja taastamist kaalunud ning selleks raha otsinud kogudus leidis, et otstarbekam on anda luba hoone lammutada.

Otsus ei tähenda seda, et kohe lähipäevadel on kohal masinad, mis hoone maatasa teevad, kuid nüüd on koolimaja saatuse suhtes saabunud selgus, täpsustas Peetri koguduse õpetaja ja Tartu praost Ants Tooming.

«Kui me 1996. aastal selle hoone kasutuskõlbmatuna tagasi saime, asusime otsima võimalusi koolimaja taastada. See oli õilistav tunne ja ainuõige otsus, tegime suuri pingutusi ja investeerisime hoone projekteerimisse palju raha, kuid paraku tuleb tõdeda, et koolimaja renoveerimiseks vajalikku umbes nelja miljonit eurot pole meil võimalik kokku saada,» nentis Tooming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles