Tartu filmifond liitus Euroopa võrgustikuga

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Valmib Taani, Belgia ja Eesti ühine film «Erna on sõjas».
Valmib Taani, Belgia ja Eesti ühine film «Erna on sõjas». Foto: Karl Anders Vaikla/Tartu filmifond

Tartu filmifond võeti vastu ​Cine-Regio võrgustikku, kuhu kuulub 49 regionaalset filmifondi Euroopa Liidu 12 liikmesriigist, samuti Norrast ja Šveitsist.

Filmifondi haldava loomemajanduskeskuse juhi Kristiina Reidolvi sõnul lisandub seeläbi meie kodulinna fondi tegevusse rahvusvahelisi kaasproduktsioone ja välisprojekte.

Tartu filmifondist on seni toetust saanud neli linateost: Margus Paju lastefilm «Supilinna salaselts» (2015), Mart Kivastiku mängufilm «Õnn tuleb magades» (2016), Joosep Matjuse loodusfilm «Tuulte tahutud maa» (2018) ja Hardi Volmeri mängufilm «Johannes Pääsukese tõeline elu» (2019).

Sel aastal toetab fond veel nelja linateose tootmist, sealhulgas oma ajaloos esimest rahvusvahelist kaasproduktsiooni ehk Taani, Belgia ja Eesti ühistöös valmivat filmi «Erna on sõjas» (režissöör Henrik Ruben Genz).

Cine-Regio üks olulisi missioone on piiriülese koostöö laiendamine talentide leidmiseks ja kokku viimiseks ning raha tulemuslikumaks riikideüleseks ühiskasutuseks. Võrgustik annab produtsentidele rohkem võimalusi rahvusvaheliseks koostööks, rahalise riski maandamiseks ning filmilevi piirkonna laiendamiseks, samuti võimaluse luua filme, mis ilma ühispanustamiseta ei saaks võib-olla kunagi valmis.

Tartu loomemajanduskeskusel on kavas Tartu filmifondi tänavu tutvustada 18., 19. ja 20. novembril Cine-Regio aastakonverentsil Rooma lähedal Fiuggis, 26. novembril PÖFFil ning 3. ja 4. detsembril Londonis messil Focus. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles