Bussiinfotabloo kuulutas bussiliikluse seiskumist

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Raja peatuse bussiinfotabloo kinnitas eile hommikul ligi viis minutit järjest, et rohkem väljumisi ei ole. Tegelikult bussid sõitsid.
Raja peatuse bussiinfotabloo kinnitas eile hommikul ligi viis minutit järjest, et rohkem väljumisi ei ole. Tegelikult bussid sõitsid. Foto: Lugeja foto

Eile hommikul kella 11 paiku Tartu Raja peatuses bussi oodanud lehelugeja jagas toimetusega oma fotot bussiinfo reaalajasüsteemi häirest, millega tabloode tootja Volta Lumen ja linnavalitsus on juba mitu kuud maadelnud. «Täna enam väljumisi ei ole,» väitis kiri Raja peatuse kohta. Läks umbes viis minutit, siis tekkis ekraanile arusaamatu tehnilist laadi kirje, siis veel korraks teade, et väljumisi pole, ja siis tavapärane vaade.

Siin kõrval trükitud pildi saanud linnaametnikud arutasid eile, et ehk oleks tõesti õigem tablood seniks välja lülitada, kuni need korda saavad ja tõest infot jagama hakkavad. Pärastlõunal ütles linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak aga, et niisugust otsust siiski ei tehtud. Põhjus selles, et uurimisel selgus, et eile ja ka täna uuendavad Volta Lumeni esindajad käsitsi viimaste tõrkuvate tabloode tarkvara ja lahendavad ka sideprobleemid, mis valeteateid esile kutsuvad.

Haak ütles, et seda teades oleks tabloode väljalülitamine näidanud usaldamatust Volta Lumeni vastu.

Linnaasutuse Tartu Linnatransport juhataja Roman Meeksa sõnul lubas Volta vigased ekraanid üle käia ja ta uskus lubadust. Vigaste tabloode nimekirja Meeksal ei ole, kuid jutt olevat viiest kuni kümnest tabloost.

«Sain aru, et reede õhtuks on kõik tablood töökorras, vähemalt plaan on selline,» ütles Meeksa. Kuid väga kindel ta selle lubaduse täitmises ei ole ja linnavalitsus vaatab ka muid võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles