Metsaaluse rikkunud motomehed vabandasid end teadmatusega

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
Inspektorid tabasid Kastre vallast Palukülast kolm tsiklimeest, ent metsa alla sõidetud roopad lubavad arvata, et sõitjaid käib seal märksa rohkem.
Inspektorid tabasid Kastre vallast Palukülast kolm tsiklimeest, ent metsa alla sõidetud roopad lubavad arvata, et sõitjaid käib seal märksa rohkem. Foto: Keskkonnainspektsioon

Lisaks seenelistele ja marjulistele tõmbavad Kastre valda Uniküla ja Paluküla kanti jäävad metsad järjest enam ligi ka neid, kel istumise alla võtta võimas krossimootorratas või ATV.

Metsade künklik maastik oleks justkui loodud masina seljas ringi kihutamiseks ja teravate elamuste otsimiseks, kuid paraku jätavad sellised sõitjad arvestamata tõsiasja, et metsaomanik ehk riigimetsa majandamise keskus (RMK) nii teha ei luba.

RMK peametsaülem Andres Sepp tõdes, et Uniküla riigimetsades on viimasel paaril aastal sagenenud ebaseaduslik sõitmine nii off-road-masinate kui ka mootorratastega. Probleemi lahendamiseks on RMK teinud tihedat koostööd keskkonnainspektsiooniga ning samuti on nad ise käinud mitmel korral inimestele selgitamas, et kui nad sõidavad väljaspool teid – metsa all, metsasihtidel või noorendikes –, on nende tegevus seadusevastane. Metsa on sisse sõidetud mitmekilomeetrine ring, lisaks lähevad paljud jäljed ka puude vahelt risti-rästi läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles