Rohelisele lainele tuli ohverdada ohutu vasakpööre suurel ristmikul

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Vangla poolt Turu tänavalt Sõbra tänavale vasakpööret tegevad autojuhid peavad manöövri sooritamisel arvestama Turu tänavat pidi kesklinna poolt tulevate autode ja Sõbra tänavat ületavate jalakäijatega. Veel septembris said juhid ohutult vasakpöörde teha lubava nooltule ajal, mis on nüüd prügikotti mässitud ja kasutamiseks ei kõlba.
Vangla poolt Turu tänavalt Sõbra tänavale vasakpööret tegevad autojuhid peavad manöövri sooritamisel arvestama Turu tänavat pidi kesklinna poolt tulevate autode ja Sõbra tänavat ületavate jalakäijatega. Veel septembris said juhid ohutult vasakpöörde teha lubava nooltule ajal, mis on nüüd prügikotti mässitud ja kasutamiseks ei kõlba. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Turu ja Sõbra tänava ristmikul juhtus teisipäeval liiklusõnnetus: vasakpööret teinud sõiduki juht ei andnud mööda Turu tänavat sõitnud autole teed ja toimus kokkupõrge. Oma osa õnnetuses on ka sel suure liiklusega ristmikul muutunud liikluskorraldusel, mida kõik autojuhid veel ei arvesta: kui veel oktoobri alguses oli ristmikul vasakpööret lubav noolega foor, siis pärast Turu tänavale rohelise laine loomist kaotati sealt vasakpöörde nooltuli ning manööver tuleb sooritada põhitule ajal.

Muidu arusaadav ristmik muudeti segaseks, pahandas Turu ja Sõbra ristmiku kõrval kortermajas elav naine, kes ei soovinud oma nime ajalehes avaldada. «Kui varem oli ristmikul selge liiklusvool ning autojuhid said usaldada foori, siis nüüd tuleb vasakpöörde sooritajal olla väga valvas,» selgitas ta. «Lisaks mööda Turu tänavat sõitvatele autodele tuleb roolikeerajal jälgida ka jalakäijaid ja rattureid, kes Turu tänavaga ristuvat Sõbra tänavat ületavad.»

Tarbetu nooltuli

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles