Politsei tabas Tartus autoroolist 11 joobes juhti

Tartu Postimees
Copy
Politsei kontrollis täna Tartus ligi 2000 autojuhti, kellest 11 olid tarvitanud alkoholi.
Politsei kontrollis täna Tartus ligi 2000 autojuhti, kellest 11 olid tarvitanud alkoholi. Foto: Tairo Lutter

Täna ennelõunal kontrollis politsei Tartu eri paigus autojuhtide kainust. Politseioperatsiooni «Kõik puhuvad» käigus kontrolliti 1862 juhti, kellest 11 oli alkoholi tarvitanuna roolis.

Tartu patrullitalituse välijuht Sander Kullamaa tõdes nördinult, et jupp aega pole korrakaitsjad tööpäeva hommikupoolikul ühes piirkonnas kõrvaldanud roolist sedavõrd palju purjutanud autojuhte. Ta lisas, et nii mõnigi roolikeeraja oli puhumisharjutusi tehes üksjagu üllatunud, et möödunud õhtul võetud naps hommikuks ihust lahkunud polnud.

«Kui autojuht pole hommikul rooli asudes oma tervislikus seisundis kindel, tasub leida kas pereringist või tutvusringkonnast kaine autojuht või lükata sõit üldse edasi, et olla täiesti kindel, et tervislik seisund lubab autot juhtida. Seda peab tegema mitte politsei jaoks või kartusest trahvi saada, vaid eeskätt iseenda, oma reisijate ja teiste liiklejate turvalisuse nimel,» sõnas Kullamaa.

Ta lisas, et auto juhtimine on suur vastutus ning nõuab täielikku keskendumist. «Kui juht pole kindel, et ta tohib rooli istuda, siis ehku peale seda teha ei tohiks. Rool ja alkohol kokku ei käi,» ütles Kullamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles