Kopp puhastab laevateed, aga vaja oleks ka lõhkamist

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Seto Line Reisid alustas läinud nädala lõpus Tartu linnavalitsuse tellimusel Kaarsilla all Emajõe süvendamist. Töö kestab nädala jagu päevi.
Seto Line Reisid alustas läinud nädala lõpus Tartu linnavalitsuse tellimusel Kaarsilla all Emajõe süvendamist. Töö kestab nädala jagu päevi. Foto: Margus Ansu

Kui Tartu Kaarsillalt alla vaadata, paistavad nüüd selgesti ära Emajõe põhja kivid, kunagise Kivisilla jäänused, millel vesi tantsu lööb. Jõgi on ses paigas juba nii madal, et alused, mil süvist üle meetri, enam turvaliselt läbi ei pääsenud ja linn otsustas tellida jõepõhja puhastamise.

Kaarsilla juures Emajõe süvendamise käigus välja tulnud prügikast ja kivid, sealhulgas Kivisillast, on nüüd Rebase tänava lõpus ladustusplatsil.
Kaarsilla juures Emajõe süvendamise käigus välja tulnud prügikast ja kivid, sealhulgas Kivisillast, on nüüd Rebase tänava lõpus ladustusplatsil. Foto: Margus Ansu

«Kodanikud on selle asja pärast linna poole pöördunud juba ammu,» ütles Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. «Kuna see on riiklik veetee, lootsime riigi abi, aga riigi hoiak oli kõhklev. Veeteede ameti esimene eelistus on nn Eesti värava kanal Peipsil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles