Esietendub Renate Keerdi viies tükk Tartu Uues teatris

Tartu Postimees
Copy
Ülesvõte lavastusest «Lävi».
Ülesvõte lavastusest «Lävi». Foto: Henry Griin

Täna jõuab Tartu Uue teatri lavale Renate Keerdi viies lavastus pealkirjaga «Lävi». Renate Keerdile on iseloomulik, et ta ei anna publikule enne saalitulekut algava kohta just palju vihjeid. Pealkiri ongi seekord ainus vihje – vihje iseeneses.

Laval on Kompanii Nii trupp kooseisus Gerda-Anette Allikas, Liisa Tetsmann ja Taavi Rei.

Renate Keerdi lavastusi on iseloomustatud kui elujaatavaid, mängulisi ja metafüüsilisi, ühiskondlike nähtuste- ja protsessidetundlikku ning vaimukat kajastamist isikupärases kunstnikukeeles. Tema lavastusi on esitatud paljudel teatri- ja kaasaegse tantsu festivalidel Euroopas ja Aasias. 2012. aastal asutas ta oma füüsilise teatri trupi Kompanii Nii. Tartu Uues teatris on Keerd varem välja toonud lavastused «PURE MIND», «Põletatud väljade hurmaa», «Koon» ja «Tahe».

Lavastus «PURE MIND» pälvis rahvusvahelisel teatrifestivalil Minskis grand prix' ning osales 2017. aastal mainekal Tšehhovi nimelisel teatrifestivalil Moskvas. Mullu võitis Keerd kultuurkapitali näitekunsti valdkonna peapreemia. Lavastuste «Tahe» ja «Vaimukuskuss» (Von Krahli teater) eest pärjati teda Eesti teatri aastaauhindade mulluse etenduskunstide ühisauhinna laureaadi tiitliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles