Leitnant Marko Mei kaitseväe lisakogunemisest: pataljon on lahinguvalmis

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Eile saabusid Tartusse Kaitseväe lisakogunemisele reservväelased.
Eile saabusid Tartusse Kaitseväe lisakogunemisele reservväelased. Foto: Sille Annuk

Valitsus laiendas teisipäeval alanud õppekogunemist Okas ning kolmapäeval said veel 1467 reservväelast korralduse viivitamatult ilmuda kogunemispaika Tartus Raatuse tänaval. See oli esimene kord, kui lisaõppeks kutsuti mitu üksust järjestikustel päevadel. 

Raadilt viidi õppusele saabunud Luunjasse, kus vägi sai kätte varustuse.

Leitnant Marko Mei sõnul liiguti neljapäeva ennelõunal edasi kaitseväe keskpolügoonile Tapal. Selleks hetkeks oli kohale saabunud ning formeeritud reservistide arvuga saavutatud üksuse lahigvalmidus ning üksus oli valmis minema väljaõppele.

Mei sõnul võib lugeda ootamatule õppusele saabunud reservväelaste arvu väga heaks, sest neljapäeva hommikuks oli kohal üle poole kutsututest. «Täpsetest numbritest saame rääkida pärast õppuse lõppu, kuna reservväelasi saabub aina juurde,» lisas Mei. «Praegu on kõik on väga hästi, eesmärk täidetud ja pataljon lahinguvalmis.»

Tapal saavad reservväelased täiendavat väljaõpet, harjutatakse relvade käsitsemist, tehakse laskeharjutusi ja taktikaõpet.

Kutse saanutel on võimalik õppustega liituda seni, kuni need kestavad ehk pühapäevani. Mei sõnul menetletakse mittesaabunute põhjendusi pärast õppuseid. Kohale mitteilmumise eest võib määrata trahvi kuni 1200 eurot.

Kaitsevägi rõhutab, et õppus on harjutava iseloomuga, sest vahetut julgeolekuohtu Eestile ei ole. Eesmärk on valmiduskontroll, mille käigus vaadatakse üle käsuahela toimimine valitsuse otsusest reservväelaste kogunemiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles