Tartu linna kaart näitab elustamisaparaatide asukohti

Copy
Elustamisaparaat Tartu bussijaamas.
Elustamisaparaat Tartu bussijaamas. Foto: Tartu linnavalitsus

Alates tänasest on võimalik AED elustamisaparaatide asukohti  näha Tartu linna kaardil, kus need on märgitud südamekujulise ikooniga. Ikoonile klõpsates ilmub riba ja sellel nooleke, millele omakorda vajutades saab teada aparaadi täpse asukoha ja info sellele ligipääsu kohta.

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul suurendab kaardirakendus kindlasti tartlaste teadlikkust elustamisvõimaluste kohta.

«Loodan, et see saab abiliseks paljudele, ka häirekeskusele, kui tekib vajadus juhendada inimesi abi andmisel,» ütles ta.

Kaardirakenduse andmeid uuendatakse vastavalt sellele, kuidas tekib juurde infot linnas paiknevate aparaatide kohta.  

Tartu tervishoiuteenistuse juhataja Piret Väljaotsa sõnul oodatakse neid teateid nii AED aparaate müüvatelt kui ka paigaldavatelt ettevõtetelt ning ettevõtetelt, kellel on elustamisseade juba olemas ning kes soovivad selle kaardile kanda. Samuti linnakodanikelt, kes märkavad mõnes asutuses AED aparaati, mida veel kaardil pole. Info palutakse saata meiliaadressile tht@raad.tartu.ee.

Samasse on oodatud teated ebatäpsuste ja vigade kohta.

AED kaardirakenduse leiab siit ehk tartu.ee lehelt linna kaartide alalehelt.

AED on lühend ingliskeelsest väljendist automated external defibrillator ning maakeelde ümberpanduna tähendab see kehavälist võimalust elektriimpulssidega südame kodade või vatsakeste virvendust kõrvaldada.

16. oktoober on Euroopas südame taaskäivitamise teavituspäev. Igal päeval sureb Euroopas kuni 1000 inimest kellegi juuresolekul südame äkksurma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles