Tartus käinud peaminister ei leidnud aega kohaliku võimukriisi kommenteerimiseks (6)

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Jüri Ratas Keskerakonna volikogu koosolekul septembris.
Jüri Ratas Keskerakonna volikogu koosolekul septembris. Foto: Erik Prozes

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas, kes reedel tegi Tartus ringreisi, keeldus andmast Tartu Postimehele silmast silma intervjuud tema partei Tartu piirkonnas lahvatanud võimukriisi asjus. Valitsusjuhi esindaja sõnul ei võimaldanud usutlust liiga tihe päevakava.

Intriigid lõid Tartu võimukoridorides lõkkele üleeile, mil sai teatavaks, et hiljuti Keskerakonna Tartu piirkonna juhiks valitud Jaan Toots tahab uue juhatuse toel välja vahetada seni Tartu linnavalitsuses keskparteid esindanud abilinnapead Monica Ranna ja Madis Lepajõe. Viimased kaks andsid aga vähemasti esialgu teada, et ei kavatse vabatahtlikult ametist loobuda.

Et tegemist on mitmes mõttes tavatu poliitilise situatsiooniga, soovis Tartu Postimees teada saada just täna Emajõelinna käima sattunud erakonna juhi seisukohta viimastel päevadel toimunu kohta.

Kui esialgu andis Ratas nõusoleku lühikeseks usutluseks kell neli õhtupoolikul, siis pärastlõunal tühistas peaministri büroo kokkuleppe viidates tipp-poliitiku tihedale päevakavale ning vajadusele kiiresti Tallinnasse tagasi sõita.

Keskerakonna Tartumaa piirkonna uue juhi Jaan Tootsi tahe haridust kureeriv Madis Lepajõe ja rahanduse eest vastutav Monica Rand abilinnapea kohtadelt välja vahetada sai ilmsiks kolmapäeval. Personalivangerdused kerkisid päevakorrale pärast seda, kui Tartu piirkonna kauaaegne esimees Aadu Must, kes ka riigikogus ja Balti assamblees ametis, ühtlasi Tartu ülikoolis professor, otsustas piirkonnajuhi ametist loobuda. Musta soovitatud kandidaat uueks piirkonnajuhiks oli abilinnapea Monica Rand, kuid üllatuslikult sai väga ülekaaluka võidu hoopis Jaan Toots.

Ratas külastas reedel Tartu vanglat, osales avaliku teenistuse tippjuhtide konverentsil ning lõpetas päeva Eesti geenivaramus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles