2014. aastal tegi Vahur Laiapea Mazar-e-Sharifi provintsis filmi «Afganistani projekt», mis räägib sel kaugel maal töötavatest eestlastest. Toonased võtted laabusid keerulisemate tagasilöökideta ning andsid indu järgmisteks sõitudeks.
2014. aastal tegi Vahur Laiapea Mazar-e-Sharifi provintsis filmi «Afganistani projekt», mis räägib sel kaugel maal töötavatest eestlastest. Toonased võtted laabusid keerulisemate tagasilöökideta ning andsid indu järgmisteks sõitudeks. Foto: Erakogu

Kui Vahur Laiapea (59) 2017. aasta kevadel Afganistani dokumentaalfilmi tegema sõitis, teadis ta, et hakkab filmima kaht endist nõukogude ajateenijat, kes aastate eest Afganistani sõjas mudžahiidide kätte vangi langesid, tänu usuvahetusele siiski ellu jäid, poolt vahetasid ja hiljem Talibani eest sõdima hakkasid. Seda, et reis kujuneb talle endale õudusunenäoks, ei osanud režissöör muidugi aimata.

Rasketest üleelamistest hoolimata jäi režissöör Vahur Laiapea Kabuli kinnipidamisasutuses terveks nii ihult kui hingelt. Nüüd tutvustab ta oma läbielamisi filmiseanssidel publikuga kohtudes.

Kommentaarid
Copy