Rattakogukond tegi jõulise avalduse (3)

Kaspar Koort
, ajakirjanik
Copy
Kaasava eelarve võidu­idee autorid Andres Nöps ja Mona Seppern Kroonuaia tänaval, kuhu nende arvates võiks rajada eeskujuliku näidistee. Praegu tundub seal rattureile ohtlik liigelda ning turvalisuse huvides sõidetakse pigem kõnniteel.
Kaasava eelarve võidu­idee autorid Andres Nöps ja Mona Seppern Kroonuaia tänaval, kuhu nende arvates võiks rajada eeskujuliku näidistee. Praegu tundub seal rattureile ohtlik liigelda ning turvalisuse huvides sõidetakse pigem kõnniteel. Foto: Sille Annuk

Kolmapäeva õhtul lõpule jõudnud Tartu seitsmes kaasava eelarve hääletus tõi rekordi nii osalejate arvus kui ka võiduidee häälesaagis. Kui seni olid need arvud vastavalt 5291 hääletajat (2018) ja 1695 häält ratsakooli tallikatuse rekonstrueerimisele (2016), siis uus tippmark on 7312 hääletajat ja 1840 häält eeskujulikele rattateedele.

Seejuures tuleb märkida, et kui ratsakool pani kolm aastat tagasi püsti vägeva kampaania, mille oluline osaline oli ka raeplatsile toodud hobune, siis rattateede idee eestvedajad Mona Seppern ja Andres Nöps piirdusid vaid sotsiaalmeedia postitustega. Ometi annab hääletustulemus selge signaali: Tartu üha kasvav jalgratturite kogukond pole praeguse rattateede võrgustiku ja seisukorraga rahul ning linn peaks valdkonda märksa jõulisemalt panustama.

«Jah, pilt võiks palju parem olla,» tõdes Nöps. Andeka noorsportlasena on ta käinud maailmas paljudes linnades ning Tartu on tema hinnangul võrreldes enamikuga neist rattateede poolest ilmselgelt maha jäänud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles