Päevatoimetaja:
Richard Särk

Mõni Eesti vähetuntud taim jääb isegi kogenud botaanikul määramata

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Toomas Kukk selgitas viirpuu juures, et viirpuude perekonna looduslike liikide süstemaatika on nii keeruline ja liigid nõnda sarnased, et vähetuntud taimede raamatusse ei jõudnud sealt ühtki liiki.
Toomas Kukk selgitas viirpuu juures, et viirpuude perekonna looduslike liikide süstemaatika on nii keeruline ja liigid nõnda sarnased, et vähetuntud taimede raamatusse ei jõudnud sealt ühtki liiki. Foto: Sille Annuk

Tartlasest botaanik, Eesti Looduse peatoimetaja ja Eesti taimede uue levikuatlase projektijuht Toomas Kukk on saanud kaante vahele järjekordse raamatu, mille vahendusel võivad asjahuvilised tutvuda rohelise maailma elanikega. Seekord on ta tutvustanud kodumaiseid vähetuntud taimi. Mille poolest erinevad need tuntud taimedest? Intervjuus vastab ta sellele küsimusele, aga juttu tuleb ka taimetundmisest üldiselt.

Kellele on «Eesti vähetuntud taimede» lehitsemine ja käeulatuses hoidmine kasulik?

Raamatu lehitsejal võiks olla vähemasti mingisugune huvi taimede vastu. Kasulikku leiavad siit igasuguse taimetundmise tasemega lugejad, nii päris algajad kui ka edasijõudnud. Isegi botaanikud – näiteks villase robirohu esmasleid oli Eestist neli aastat tagasi (Kuremäelt leidsid selle Peedu Saar ja Liina Oja) ning eesti keeles polegi temast seni pikemalt kirjutatud, pealegi koos taime fotoga.

Tagasi üles