Neljapäeval toimub järjekordne Tartu noore kunsti oksjon

Tartu Postimees
Copy
Noore kunsti oksjoni näitus.
Noore kunsti oksjoni näitus. Foto: Lilian Lukka

Neljapäeval, 10. oktoobril kell 18 toimub 21. korda Tartu noore kunsti oksjon, kus enampakkumisele läheb 84 värsket kunstiteost 72 kunstnikult. Enampakkumine toimub loomemajanduskeskuse saalis (Kalevi 17) ja samal ajal ka osta.ee keskkonnas.

Meelelahutuslikku õhtut juhib Reigo Kuivjõgi. Oksjonile registreerimine ja osalejatele numbrite jagamine algab kell 17.30, pakutakse suupisteid ja veini.

Oksjonile valitud 84 töö alghinnad ulatuvad 10 sendist 1500 euroni. 84 oksjonile valitud tööst läheb saalioksjonil müüki 53 ja samal ajal toimuval veebioksjonil osta.ee keskkonnas 31 tööd.

Oksjoni konsultandi Reigo Kuivjõgi sõnul on harva noore kunsti oksjonil väljas nii palju töid. «Usun, et igaüks leiab siit endale midagi sobivat. Tark on tulla oksjonile kohale, et meelepärane töö kindlalt endale saada,» ütles ta.

Oksjonitöödest on valminud ka videod, kus töid tutvustavad kunstiteadlane Indrek Grigor, Tartu kunstimuuseumi juhataja kohusetäitja Joanna Hoffmann ja koordinaator Kristlyn Piier. Videod valmistas visuaalkunstnik Andres Keil.

Seekordsele oksjonile esitati 287 teost 129 noorelt kunstnikult. Suurem osa valitud teostest on maalid, aga on ka graafikat, digitaalset kunsti ja üks installatsioon Timo Tootsilt. Mitme teosega on esindatud Kristel Sergo, Regina-Mareta Soonsein, Madli Lavin, Edgar Tedresaar, Vahram Muradyan, Margus Kontus, Birgit Kaleva, Maik Kalberg ja Alexei Gordin.

Teostega saab 9. oktoobrini tutvuda kohvikus Spargel (Kalevi 13), Kalevi 17 ruumides, noore kunsti oksjoni kodulehel ning osta.ee keskkonnas.

Viimased Tartu noore kunsti oksjonid on läinud väga edukad: kunstihuvilised on ära ostnud suurema osa töödest. Eelmise aasta oktoobris toimunud oksjonil müüdi 68 enampakkumisel olnud tööst 60 ning sel kevadel, maikuus toimunud oksjonil müüdi 79 tööst 73.

Tartu noore kunsti oksjon toimub Tartu loomemajanduskeskuse algatusel igal kevadel ja sügisel juba 2009. aastast. See on noorte, kuni 40-aastaste kunstnike loomingu tutvustamisele ja müügile pühendunud kunstioksjon, mis pakub põnevat ja head kunsti nii algajale kunstiostjale kui ka kollektsionäärile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles