Ahhaa teeb koos väliskülalistega neljapäeval Atlantise majas teadusteatrit

Tartu Postimees
Copy
Ahhaa teadusteater. Arhiivifoto.
Ahhaa teadusteater. Arhiivifoto. Foto: Sille Annuk.

Ahhaa teaduskeskus võõrustab sel nädalal suurt rahvusvahelist seltskonda, kes käib riigist riiki teadusteatrit tegemas ning seda etenduskunsti formaati arendamas. Neljapäeval, 10. oktoobril pakutakse linnarahvale kaks täiskpikka teadusteatri etendust vanas Atlantise majas.

Hoogsal teadusvaatemängul saab korraldajate sõnul näha maailma kõige armsamat kahurit, teaduspantomiimi, uskumatuna tunduvat jalutuskäiku ehtsatel kanamunadel ja veel palju üllatavat.

Ühe etenduse jooksul saab näha kolme osa:

Vinge muna

Munadega tehakse uskumatuna tunduvaid trikke ning räägitakse muna imelistest omadustest. Kõnnitakse tooreste munade peal ning proovitakse, mis juhtub siis, kui muna mikrolaineahju panna. Lisaks jagatakse kasulikke nippe munakoksimise võistluseks ja juhuks, kui tahad päästa kukkuvat toorest muna katkiminekust. 

Ahhaa, sõnu polegi vaja!

Kas alati on vaja sõnu kasutada, et ümbritsevast maailmast aru saada? Selles hoogsas etenduses ei lausu esineja ühtegi sõna, küll aga kasutab ta oma kehakeelt ja vabatahtlikke, et lõbusate katsete abil anda vaatajale uusi teadmisi.  

Ahhaa, vastu taevast!

Kõige lennukamas osas vaadatakse, kuidas on läbi ajaloo raketiteadus arenenud. Etenduse vältel lennutatakse eri tüüpi rakette ja vaadeldakse, milline on sobilik raketikütus.

Etenduse osade vahepeal saavad pealtvaatajad uurida, kuidas valmistada võimalikult hästi lendavat paberlennukit (ja selle ka ise valmis meisterdada), ning katsetada, kuidas muna pudelisse panna või see maha kukutada, ilma et muna katki läheks.

Etendused toimuvad neljapäeval, 10. oktoobril kell 12 ja 19 endise Atlantise ööklubi majas Alexela loomelaval (Narva maantee 2, Tartu). Vaata piletiinfot SIIT.

Etendusse on kaasatud Musta Kasti näitlejad ja Ahhaa teadusteatri tegijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles