Lugeja kirjutab: bussisõit tekitab kõhedust (2)

Copy
Tartu linnavalitsus kutsub sõidukijuhte üles jätma parempoolne sõidurada bussidele.
Tartu linnavalitsus kutsub sõidukijuhte üles jätma parempoolne sõidurada bussidele. Foto: Kristjan Teedema

Aitäh teile, Irja Alakivi, artikli eest «Palju liinikilomeetreid pole veel hea ühistransport» (TPM 25.9). Selle loo sisu ja viidatud kitsaskohad kummitavad vist paljude tartlaste hinges.

Lisan oma seisukoha probleemi kohta, mis on kaasa toonud soovi vältida niipalju kui võimalik ühistranspordi kasutamist, ja usun, et see on paljude eakate mure. Nimelt raskused autobussi sisenemisel ja sellest väljumisel, kui juht ei ole hoolikas. Olukord oli selline, et pidin bussist väljudes kõnniteele astumiseks tegema poolemeetrise sammu, oli ikka paras pähkel. Õnneks oli abiks karkkepp. Tekkis hirm ja kõhedustunne. Nii kaobki tahtmine järjekordselt bussisõiduga riskida.

Paneb imestama ka bussijuhtide sõidustiil. Mõnele on omaks saanud rapsimine. See tekitab ebameeldivaid olukordi ja inimesed isegi kukuvad.

Kui ise autojuhtimist õppisin, oli sõiduõpetaja kuldne reegel-nõue sujuv kohalt võtmine. Samuti oli see vajalik sõiduki peatamisel. Hindan neid roolikeerajaid, kes seda järgivad.

Artiklist sain teada nn sinise nupu olemasolust. Pole märganud, et keegi seda oleks kasutanud. Kas teadmatusest, nagu ma ise, või on kasutaja leppinud olukorraga, et sellele nupuvajutusele niikuinii ei reageerita.

Jääb vaid loota, et Irja Alakivi esile toodud probleemsed olukorrad leiaks kiirelt lahendust. See muudaks palju.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles