Sõbrad või mitte? Endise abilinnapea kohtulugu algas üllatava vaidlusega (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Valvo Semilarski (vasakul) ja tema kaitsja Oliver Nääs on veendunud, et kohus peaks prokurör Margus Grossi Semilarski asja arutamiselt taandama.
Valvo Semilarski (vasakul) ja tema kaitsja Oliver Nääs on veendunud, et kohus peaks prokurör Margus Grossi Semilarski asja arutamiselt taandama. Foto: Sille Annuk

Kaks aastat tagasi kuriteokahtlustuse saanud ja nüüd toimingupiirangu rikkumises süüdistatav Tartu endine abilinnapea Valvo Semilarski esitas eile Tartu maakohtus peetud eelistungil taotluse taandada tema süüasja arutamiselt prokuröri Margus Grossi, sest Semilarski hinnangul ei ole prokurör tema süüasjas objektiivne. Semilarski selgitas, et nii tema, prokurör Gross ja menetlusosaline AS Eviko juht Kaimo Sepp on peretuttavad, kes on omavahel läbi käinud enam kui kümme aastat.

Kaks aastat tagasi kuriteokahtlustuse saanud ja nüüd toimingupiirangu rikkumises süüdistatav Tartu endine abilinnapea Valvo Semilarski esitas eile Tartu maakohtus peetud eelistungil taotluse taandada tema süüasja arutamiselt prokurör Margus Gross, sest Semilarski hinnangul ei ole prokurör tema süüasjas objektiivne. Semilarski selgitas, et tema, prokurör Gross ja menetlusosaline AS Eviko juht Kaimo Sepp on peretuttavad, kes on omavahel läbi käinud üle kümne aasta.

«Nädal enne minu kinnipidamist kohtasime abikaasaga Margus Grossi ja tema abikaasat restoranis, kus mina tervitasin teda kättpidi ning kallistasin tema abikaasat. Põgusa kohtumise lõpul lahkusime sõnadega, et peaksime tulevikus proovima tihedamini kohtuda,» meenutas Semilarski üht kõnekat seika eilsel kohtuistungil. Nädal hiljem pidas politsei Semilarski kahtlustatuna korruptsioonikuriteos raekojas kinni ja korraldas läbiotsimise ning kogu temaga seotud menetlust juhtis talle üllatuslikult Gross.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles