Juhtivprokurör asus kaitsele: Valvo Semilarski süüdistaja on professionaalne ja objektiivne (2)

Tartu Postimees
Copy
Juhtivprokurör Kretel Tamm
Juhtivprokurör Kretel Tamm Foto: Margus Ansu

Prokuratuur riputas esmaspäeva õhtupoolikul oma Facebooki seinale juhtivprokurör Kretel Tamme avalduse, milles too kinnitab, et Tartu endise abilinnapea Valvo Semilarski kriminaalasjas süüdistaja rolli kandvat Margus Grossi pole põhjust kahtlustada liiga lähedastes isiklikes suhetes süüdistatavaga.

Mõni tund varem Tartu maakohtus peetud eelistungil oli Semilarski teinud ettepaneku Gross süüdistaja ülesannetest taandada, sest nad olevat olnud omavahel peretuttavad.

Semilarski selgitas, et on aastate jooksul kohtunud Grossiga erinevatel sündmustel ning nad vahetasid viisakusi ka ühes restoranis nädal enne tema kinnipidamist ja läbiotsimisi.

Gross seevastu ütles, et nad pole Semilarskiga sõbrad ning nende omavaheline läbikäimine on pigem seotud nende abikaasadega. «Enne selle menetluse juurde asumist ei olnud ma kordagi Semilarskil külas käinud, ka ei ole minu teada Semilarski minu juures käinud. Mul ei olnud tema telefoninumbrit ega meiliaadressi, seega ei saa öelda, et me oleks olnud lähedastes suhetes,» väitis Gross.

Juhtivprokurör tegi seepeale sotsiaalmeedias avalduse:

Politsei pidas Semilarski ligi kaks aastat tagasi Tartu raekojas kinni kahtlustatuna korruptsioonikuritegudes, millest üks olevat puudutanud altkäemaksu võtmist ja andmist. Pärast uurimistoiminguid jäi tänavu juulis esitatud süüdistusse siiski vaid toimingupiirangu rikkumine eriti suures ulatuses.

Süüdistuse kohaselt osales Semilarski abilinnapeana aastatel 2015–2017 enam kui 30 juhul linnavalitsuse istungil otsuste vastuvõtmises või nendele eelnenud toimingutes, millest ta pidanuks tegelikult end isiklike huvide tõttu taandama. Episoodid, millest Semilarskil tulnuks prokuratuuri arvates kõrvale astuda, olid väidetavalt seotud Tartus tegutsenud ettevõtetega, mille omanike või juhtidega on tal töövälisel ajal olnud isiklikul tasandil aktiivsed suhted.

Eelistung jätkub neljapäeval, mil kohus langetab otsuse, kas rahuldada Semilarski taotlus Margus Grossi taandamiseks. Seejärel minnakse kohtukava planeerimisega edasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles