Tartu vallas valmis esimene koerte jalutusväljak

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Raadil avati täna valla esimene koerte jalutusväljak.
Raadil avati täna valla esimene koerte jalutusväljak. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kui Tartu linnas on koertele mõeldud jalutusväljakuid juba mitmeid, siis eile avati Tartu valla koertele esimene selline väljak. Kuigi inimesed käisid oma lemmikutega jalutusväljakul juba nädal varem, siis pidulik avamine oli alles eile.

Tartu vallavanem Jarno Laur sõnas, et idee tuli lapsevanematelt ja koeraomanikelt. «Lapsevanematele ei meeldinud, et koeraomanikud oma lemmikutega liivakastide ja mänguväljakute ümbruses käivad,» rääkis ta. Idee esitati tänavuse Tartu valla kaasav eelarve ettepanekute hulka ning tänu kohalike inimeste häältele ja heakskiidule see ka valmis sai. 

Koerte jalutusväljak pole mõeldud vaid jalutamiseks, see on koht, kus koer saab vabalt joosta ja teiste koertega suhelda. Lemmiku sotsialiseerimine on oluline, et loom avalikes ja rahvarohketes kohtades paanikasse ei satuks. Laur lisas, et ka saavad koerad jalutusväljakul treenida agility võistlusteks, sest seal on olemas vajalikud koeraspordi vahendid. 

Vallavanem rääkis, et inimesed käisid oma lemmikutega jalutusväljakul veel enne seda, kui aed ümber ehitati. «See näitab, kui väga oli valda väljakut vaja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles