Linnavalitsus kutsub keskkonnasäästliku topsiringluse algatajaid korrale (4)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Baari Naiiv juhid Martin Maatee(vasakul) ja Silver Koppeli sõnutsi püüavad nad topsiringlusega vähendada pidude järel linnas tekkivat prügi, kuid kiidusõnade asemel said nad linnavalitsuselt hoopis noomiva kirja.
Baari Naiiv juhid Martin Maatee(vasakul) ja Silver Koppeli sõnutsi püüavad nad topsiringlusega vähendada pidude järel linnas tekkivat prügi, kuid kiidusõnade asemel said nad linnavalitsuselt hoopis noomiva kirja. Foto: Sille Annuk

Sel suvel topsiringluse käivitanud nelja Tartu baari juhkond sai eelmisel nädalal linnavalitsuselt hoiatava sisuga märgukirja, kus seisis, et topsiringlus soodustab avalikus kohas alkoholi tarbimist ning baarid peaks sel puhul rakendama tõsisemat kontrolli.

Linnavalitsuse ettevõtlusosakonna juht Malle Blumenau selgitas, et topsiringluse idee on küll tervitatav, kuid rõhutas, et alkoholi tarvitamine tänaval on keelatud. «Baarid peavad veenduma, et baarist ei lahkuta topsiga, kus on alkohoolne jook sees,» lisas Blumenau.

Topsiringluse algatasid Tartu baarid Naiiv, Barlova, Möku ja Kivi, kus inimene saab kaheeurose pandiraha eest vastu korduvkasutatava topsi, mille ta võib tagastada ükskõik millisesse topsiringluses osalevasse baari ning saab seejärel oma pandiraha tagasi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles