Rongides hakkab kino saama

Tartu Postimees
Copy
Tartu jaamahoone.
Tartu jaamahoone. Foto: Margus Ansu

Filmifestivali «Kino maale» eriprogramm linastub 7.–27. oktoobril Elroni rongides, mis sõidavad Tallinna-Tartu-Valga, Tallinna-Narva ja Tallinna-Viljandi liinil. Rongides tuleb esitlusele animatsioonide eriprogramm, mille fookuses on Eesti animaatorite uudislooming ning Taani filmikunst.

Elron viib kino Tallinnast Tartusse, Valka, Narva ja Viljandisse

«Kui juba ajalooliselt on rongid olnud osaks paljude klassikaliste filmide stsenaariumitest, siis nüüd saame teha ise ajalugu ja näidata filme rongides, tutvustades uudisteoseid just ka rongisõitjatele,» sõnas Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg.

«Rong on kiire ja mugav transpordivahend, millega reisides saab enda reisiaega sisustada nii töö tegemise kui ka kultuuri nautimisega,» sõnas Adamberg.

«Kino maale» festivalikavas on 10 programmi ja kokku üle 60 filmi. «Rongianimatsiooni» eriprogramm teeb läbilõike festivali filmiprogrammist ja toob tänavu rongides ekraanile Taani lühimängufilme ja Eesti värske animatsiooniloomingu.

«Kino maale» peakorraldaja Indrek Jurtšenko ütles, et eesmärk on viia kinokultuuri erinevatesse Eestimaa paikadesse. 

Pikemaid filme ja seansse saavad huvilised vaadata Kodukandi kinosaalidest üle Eesti.

«Kino maale» on Eesti maapiirkondadele suunatud filmifestival, mille programme näitavad mitmekümned kultuuri- ja haridusasutused üle Eesti. Programm on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles