Spordimuuseumis näeb oma silmaga maailma üht erilisimat võidukarikat

Lenel Karu
Copy
Kuni 13. oktoobrini on Eesti spordi- ja olümpiamuuseumis vőimalik tutvuda Soome meeste jäähokikoondise 2019. aastal võidetud maailmameistrivõistluste võidutrofeega.
Kuni 13. oktoobrini on Eesti spordi- ja olümpiamuuseumis vőimalik tutvuda Soome meeste jäähokikoondise 2019. aastal võidetud maailmameistrivõistluste võidutrofeega. Foto: Sille Annuk

Eesti spordi- ja olümpiamuuseum näitab eile avatud väljapanekul Soome jäähokikoondise 2019. aasta maailmameistrivõistluste võidutrofeed. Ühtlasi on tegu viimase kümne aasta ühe haruldasima eksponaadiga.

Selle aasta maikuus viisid Slovakkias peetud jäähoki maailmameistrivõistlustelt koju esikoha meie naabrid soomlased, kes alistasid turniiri favoriidid Rootsi, Venemaa ja Kanada. Muuseum võttis kohe ühendust Soome jäähokiliiduga, et näidata seda erilist auhinda esimesena just Tartus. Pealegi on eestlaste seas palju hokifänne ja soomlaste edu läheb neile korda.

«Me oleme põhjanaabritele alati pöialt hoidnud ja nende võitude üle uhked. Fakt, et võidutrofee jõuab siia enne kui Soome spordimuuseumisse, teeb meid rõõmsaks,» rääkis Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi projektijuht Priit Tõnisson. Karikas pole aga ainus huvitav ese, mida muuseumis näha saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles