Neerupuudulikkusega Tartu tüdruk sai advokaadibüroolt kaks ja pool tuhat eurot ravi toetuseks

Copy

Advokaadibüroo Sorainen annetas Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile 2552,50 eurot, et toetada neerupuudulikkusega Katerina Runinat kallihinnalise ravimi soetamisel.

Soraineni suvepäevadel korraldatud heategevuslikus aeroobikatreeningus osales pea 50 töötajat, kelle kulutatud kalorid arvutati ümber rahaks. Iga nelja põletatud kalori eest suunati Katerina ravimi toetuseks üks euro.

Töötajad kulutasid pooletunnise treeningu jooksul kokku 10 200 kalorit ning seeläbi koguti annetamiseks 2552,50 eurot.

Annetuse andis üle Soraineni Eesti kontori juhtivpartner vandeadvokaat Toomas Prangli ning võttis vastu TÜK lastefondi strateegiajuht Siiri Ottender-Paasma.
Annetuse andis üle Soraineni Eesti kontori juhtivpartner vandeadvokaat Toomas Prangli ning võttis vastu TÜK lastefondi strateegiajuht Siiri Ottender-Paasma. Foto: Advokaadibüroo Sorainen/ TÜK lastefond

Soraineni partner vandeadvokaat Allar Jõks kommenteeris, et heategevusega on Sorainenil pikk traditsioon. «Tahame muuta maailma paremaks paigaks ja seetõttu toetame juba üle kümne aasta heategevuslikke projekte. Katerinat oleme varem toetanud tasuta õigusabiga ning meil on suur au aidata nüüd ühise pingutusena teda ravi saamisel.»

Lastefondi strateegiajuhi Siiri Ottender-Paasma sõnul tegeles Katerina enne haigeks jäämist aktiivselt hiphoptantsuga ning igapäevased treeningud oli tema elu osa.

17-aastasel Katerinal on diagnoositud lõppstaadiumis neerupuudulikkus ning ta vajab ravimit Soliris. Raviarstide koostatud raviskeemi järgi on neiu saanud iga kahe kuni kolme nädala tagant ravimidoosi, mille hind on 12 000 eurot, lisaks riigile makstav käibemaks.

Eesti haigekassa pole Katerinale ravimi soetamist seni toetanud. Lastefond toetab Katerinat 2018. aasta lõpust.

Katerinale vajaliku ravimi muretsemist saab igaüks toetada, kui teeb rahaülekande TÜK lastefondi mõnele annetuskontole, lisades selgituseks «Katerina».

Video, mis Katerina lugu illustreerib, on kokku pandud eelmise aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles