Moekuulutajal näeb 3D-printeriga tehtud tikandeid

Tartu Postimees
Copy
Fragment Kristiina Jeromansi 3D-tikandist.
Fragment Kristiina Jeromansi 3D-tikandist. Foto: Arnaud_Lafeuillade

Tartu kaubamajas 12. oktoobril toimuv Moekuulutaja tõotab sel aastal etnorütmides võnkuda. Noordisainerite moeetendusel esitletakse Eesti etnoteemalisi kollektsioone, näeb 3D-printeriga tehtud tikandeid ja esineb Curly Strings.

Stilist Mariliis Niine poolt kokku pandud erietendusega jõuab lavale Eesti kunstiakadeemia moetudengite Hannes Rüütli, Kristiina Jeromansi, Susanna Kõgeli, Karin Kreeki, Kertu Kivisiku ja Cärol Oti omanäoline looming. «Näha võib enneolematut värvide, tekstuuride, uudsete materjalide ja vormide mängu,» ütles Niine. «Esitletavad kollektsioonid on inspireeritud etnograafilistest mustritest, eriliste materjalide kasutusest, vanaaegsetest käsitöövõtetest ja nende endi perekondade varasalvedest pärinevatest isiklikest lugudest,» lisas ta.

Stilisti sõnul saab moeetendusel näha nii meestele kui ka naistele loodud rõivaid, milles leidub käsitsi kootud kudumeid kui ka kangastelgedel valminud materjale. «Üks uuenduslikumaid tehnikaid on Kristiina Jeromansi loomingus kasutatud 3D tikand,» ütles Niine. «See on loodud 3D-printeriga ning kaunistab nii rõivaid kui esineb ehete kujul.»

Moekuulutajal näeb moeetendusi laste-, naiste- ja meestemoest. Need on kokku pannud stilistid Karis Kuusk, Britta Laumets-Merila ja Katrin Aasmaa. Koos Curly Stringsiga astuvad lavale ka Laulupesa laululapsed. Päeva juhivad Krõõt Kiviste ja Juhan Krull. 

Kaubamaja kolmandal korrusel avatakse samal päeval ka Eesti Kunstiakadeemia moetudengite fotonäitus «Eesti oma sinine», mis põhineb Eesti rahvarõivaste traditsioonilistel motiividel, tõlgendades loojate nägemust eestlusest, Eesti moekultuuri arengust ja seostest loodusega.

Moekuulutaja päevakava 12. oktoobril:

12 Kaubamaja moeetendus - stilist Katrin Aasmaa 

12.30 Curly Strings

13.00 Naiste- ja meestemoe etendus - stilist Britta Laumets-Merila

13.30 Curly Strings

14.00 Erietendus - stilist Mariliis Niine 

14.30 Curly Strings ja Laulupesa laululapsed

15.00 Laste- ja noortemoe etendus - stilist Karis Kuusk

15.30 Laulupesa laululapsed

Üritus on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles