Messil saab näha Škoda ideeautot ja teha proovisõite

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Tänasest kuni pühapäevani näeb Tartu Näituste messikeskuses ja väljakul Eesti suurima automessi Motoshow väljapanekut, mis on toonud kokku sõidu-, tarbe- ja matkaautod ning autokeemia ja lisavarustusega tegelevad ettevõtted.

Esimest korda Tartu automesside ajaloos on publiku ees ideeauto. «Meil on väljas Škoda ideeauto, mis rahva sekka sellisel kujul ei jõuagi,» sõnas messi projektijuht Henrik Urbel. Ta selgitas, et Vision RSi nime kandev ideeauto on Škoda nägemus tuleviku keskkonnasäästlikust kompaktautost.

Idee autost.
Idee autost. Foto: Aet Rebane

Sel korral on motomessil esimest korda väljas ka sada aastat tegutsenud Briti luksusautode tootja Bentley masinad.

Luksuslimusiinid.
Luksuslimusiinid. Foto: Aet Rebane

Proovisõidud on kujunenud Motoshow' traditsiooniks. Sõitudeks saavad külastajad registreeruda kohapeal. «Nii paljusid autosid ühel päeval proovida ei saa just sageli,» ütles Urbel.

Muu hulgas on messil žürii valitud aasta koledamad autod.

Septembri alguses möödus 70 aastat Tartu autode remondi katsetehase asutamisest, mida tähistatakse messil juubelinäitusega. Kollektsioonidest üle Eesti on väljas bussid ja furgoonautod, mida rahvakeeli tuntakse ka kui Tartu puubusse. Ühtekokku on näitusel kümme sõidukit, mille seas on nii originaalina säilinud kui ka põhjaliku restaureerimise läbinud masinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles