Lennuakadeemia rektori ülesandeid asub täitma Illari Lään

Tartu Postimees
Copy
Illari Lään
Illari Lään Foto: Margus Ansu

Haridus- ja teadusministeerium määras 1. oktoobrist Eesti lennuakadeemia rektori ülesannetesse senise akadeemia administratsioonijuht Illari Lääne. Rektori kohusetäitja on ametis kuni uue rektori tööleasumiseni.

«Sügisel 2019 ootab lennuakadeemiat ees mitu väga olulist protsessi. Alustatud on 2020. aasta institutsionaalse akrediteerimise ettevalmistust, käivitatud on lennundusettevõtte käitamise õppekava arendus, jätkata tuleb lennundusklastri töös osalemisega ning panustada tuleb rakenduskõrghariduse visiooni koostamisse,» tõi Lään mõned näited lähiajal ees terendavate tööde kohta.

Kuni uue rektori ametisse asumiseni jätkab akadeemia õppeprorektori ülesannetes Ants Aaver ning arendusprorektori kohuseid täidab Karl-Erik Seegel.

Illari Lään töötas 2018. aasta veebruarist lennuakadeemias turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhatajana ning 2019. aasta septembrist administratsioonijuhina. Tal on teadusmagistri kraad Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudist.

Haridus- ja teadusministeerium kuulutas 18. septembril välja konkursi lennuakadeemiale uue rektori leidmiseks. Senine rektor Jaanus Jakimenko teatas 6. augustil, et siirdub Lennuliiklusteeninduse ASi side- ja tehnikavaldkonna juhatuse liikmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles