Torm Metall jätkab üle kümne aasta kestnud järjepidevat kasvamist

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Torm Metallis alustati sel aastal tööd uue värvi­liiniga. Liin koliti praegusest tehase­hoonest kõrvalmajja.
Torm Metallis alustati sel aastal tööd uue värvi­liiniga. Liin koliti praegusest tehase­hoonest kõrvalmajja. Foto: Margus Ansu

Kui möödunud aastal valis Tartu linn koostöös ärinõuandlaga osaühingu Torm Metall ülikoolilinna kiireima kasvuga suurettevõtteks, siis tänavu tunnistati metallist detaile ja tooteid valmistav firma enim töökohti loonud firmaks. Ettevõte palkas mullu 22 uut töötajat. Praegu teenib Torm Metallis leiba 130 inimest. Sepa tänaval asuvas Torm Metalli tehases ringi käies jääb silma, et enamik töötajaid on noored mehed.

«Meil on tõesti palju noori. Enamik neist tuleb tööle kutsekoolist,» rääkis Torm Metalli juhatuse liige Oskar Kilk. Ka on noortel tehases lihtsam töötada, sest detaile väljalõikavaid masinaid juhivad arvutid. Samuti on kasu inglise keelest, mida enamik noori valdab vähemalt algtasemel. Üldiselt nõuab töö tehases tehnilist taipu ja arvuti käsitsemist. Meeste ülekaalu Kilk põhjendada ei osanud, ka naised saaksid tööga kenasti hakkama. Keeruline oleks vaid moodsa värviliini peal, kus tuleb detaile kõrgele konksude külge kuivama riputada.

Keerukad algusaastad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles