Urmas Klaas: meie ettevõtlusel läheb hästi (1)

Urmas Klaas
, Tartu linnapea (Reformierakond)
Copy
Urmas Klaas
Urmas Klaas Foto: Sille Annuk

Tartul ja Tartu ettevõtetel läheb hästi. Igal aastal lisandub siia uusi ettevõtteid ja töökohti. Eelmisel, 2018. aastal investeerisid Tartu ettevõtted 125 miljonit eurot, mis on 14 miljonit eurot enam kui aasta varem. Müüki kasvatati seejuures 800 miljoni ja kasumit 30 miljoni euro võrra.

Ettevõtete konkurentsivõime suurendamisel Eestis on üks peamisi väljakutseid ja kasutamata võimalusi digiteerimine. Seetõttu hakkas Tartu linn sel aastal jagama toetust tootmise digiteerimiseks. Ettevõtted on selle hästi vastu võtnud ja esimesed toetused on ka makstud. Järgmisel aastal on plaanis seda jätkata. Mul on väga hea meel, et digiteerimise olulisust aitavad Tartu linnal ettevõtetesse edasi viia ka Tartu ärinõuandla ja Tartu ülikooli arvutiteaduste instituut.

Vilja on kandnud ka uusettevõtlus ja investeeringud tugistruktuuridesse inkubatsiooniteenuste arendamiseks. Selle aasta esimeses pooles investeeriti Eesti iduettevõtetesse 117 miljonit eurot. Tartust alguse saanud idufirmadesse Glia ja TBD Biodiscovery vastavalt 18 ja 4,5 miljonit eurot ning Tartu ettevõtlusauhindade jagamisel silmapaistvaima iduettevõtte tiitli võitnud Fractorysse üle miljoni euro. Killustunud pilvevõrke ühendav Hive on hea näide Tartu linna toetatavast Euroopa kosmoseagentuuri äriinkubaatori ettevõttest, kes võitles ennast Ajujahi esikümnesse. Omaette näitaja on ka iduettevõtete palgatase, mis on 27 protsenti kõrgem kui Eesti keskmine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles