Nime vastu protestinud vald otsib lippu ja vappi

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kambja vallavalitsuse ukse ees seisab endiselt silt «Ülenurme vald». Vallavolikogu esimees Heiki Sarapuu kinnitas, et see vahetatakse varsti välja, uus silt valla seadusliku nimega on tellitud.
Kambja vallavalitsuse ukse ees seisab endiselt silt «Ülenurme vald». Vallavolikogu esimees Heiki Sarapuu kinnitas, et see vahetatakse varsti välja, uus silt valla seadusliku nimega on tellitud. Foto: Margus Ansu

Kuigi haldusreformist on möödas juba pea kaks aastat, pole sundliitmisega tekkinud Kambja vallal endiselt kasutusel ametlikke sümboleid – lippu ega vappi. See on igati mõistetav, sest alles sel suvel sai selgeks, milliseks jääb uue ühendvalla nimi.

Mullu Kambja ühendvallas korraldatud rahvaküsitlusest selgus, et rahvas eelistab nime Ülenurme vald. Volikogu kinnitas rahvahääletuse tulemused ning saatis need valitsusele. Sellegipoolest jättis valitsus valla nimeks Kambja.

Vallavolikogu esimees Heiki Sarapuu sõnas, et vallavalitsus ja volikogu on nimeotsusega leppinud ning töörahu on vallavalitsuses ja ka volikogus selles küsimuses taastunud. Samas tõdes Sarapuu, et teema on endiselt nii mõnegi vallakodaniku hingel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles