Koolijütsid hõivasid uue kergliiklustee

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy

Võnnu keskkoolis käib spordinädal ja sel puhul võttis vastvalminud Hammaste-Võnnu 2,3-kilomeetrisel kergliiklusteel täna lõunaajal omavahel eri aladel mõõtu ligi poolsada algklasside tüdrukut-poissi.

Võistlusi aitas õpetajate ja treeneri kõrval korraldada Võnnu keskkooli 12. klassi noormees Reimo Znamenski, kes jalgpallitrennis saadud vigastuse pärast kasutab praegu käimisel käsikarke. Uue kergliiklustee on ta juba mitu korda ära proovinud ja ta pole ainus.

«Sõidan siin rullsuuskadega,» rääkis Reimo Znamenski. «Seda teed kasutatakse palju, Võnnu rahvas käib siin kõndimas ja rattaga sõitmas.»

Algklasside õpilaste omavahelisele mõõduvõtmisele andis stardipaugu Kastre vallavanem Priit Lomp, kes koos võistlusega kuulutas ka uue kergliiklustee avatuks. «Uut teed hakati kasutama juba siis, kui sel polnud veel asfaltigi peal,» märkis Kastre abivallavanem Tõnu Muru.

Täna võistlesid koolijütsid seal näiteks täpsus- ja möödavisetes, jalgpallislaalomis, maahokislaalomis, ühe rullsuusaga vigursõidus ning jalgrattaga aeglustussõidus.

Tartu-Räpina maantee äärest Hammastest algava ja Võnnu alevikus lõppeva kergliiklustee ehitamiseks kulus 410 000 eurot. Sellest 85 protsenti tuli ettevõtluse arendamise sihtasutuse kaudu kergliiklusteede toetusskeemist ja 15 protsenti panustas Kastre vald. Tee ehitas riigihankel parima pakkumuse teinud YIT Eesti.

Valgustust vastse kergliiklustee ääres ei ole. «Loodame, et saame siia valgustuse rajada ülejärgmisel aastal,» ütles vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles