Tartu linnamaraton liigub uue rekordi suunas

Tartu Postimees
Copy
Tartu linnamaraton möödunud aastal.
Tartu linnamaraton möödunud aastal. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Oktoobri esimesel nädalavahetusel toimuvale Tartu linnamaratonile on esimest korda oodata üle 8000 osaleja.

Kaheksandat korda tulev Tartu linnamaraton on viimastel aastatel aina kasvanud. Mullu võttis põhidistantsidest osa rekordarv – 3754 – tervisesportlasi ning lasteüritustest 2873 last. Päev varem on linnamaratoni programmis kavas meelelahutuslik Friday Night Run, eelmisel aastal nautis neljakilomeetrist rada 1243 inimest. 

Ka sel aastal algab Tartu linnamaratoni programm Friday Night Runiga, mis toob Raekoja platsile umbkaudu 1500 osalejat. Tänavune uhiuus rada kulgeb lisaks kesklinnale esimest korda ka Emajõe kallastel ja Supilinnas. Kolmandat korda aset leidev üritus algab 4. oktoobri õhtul kell 20 Genka ja Paul Oja kontserdiga, kell 21 kõlab stardipauk ligi neljakilomeetrisele distantsile. 

 

Laupäeva, 5. oktoobri hommikul Taaralinna südames peetavatele lasteüritustele on tulemas ligikaudu 3000 väikest jooksusõpra. Samal päeval toimuvatele põhidistantsidele (42, 21 ja 10 km) võib esimest korda oodata üle 4000 jooksja ja kõndija. Muu hulgas viivad 42, 21 ja 10 km rajad osalejad taas armastatud kohtadesse Karlovas, Supilinnas ja Toomemäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles