Kuus päeva nädalas levitab Tartus Ringtee alguses töötav Eesti Leivatööstus Ropka linnajaos magusat tordi- ja mõnusat leivalõhna ning kõik märgid näitavad, et selle kandi õhkkond ei muutu. Seda enam, et ettevõte panustas mullu neli miljonit eurot uue, 1200-ruutmeetrise jaheda logistikahoone, sügavkülmaala koos šokikülmaala ning kohvikpoe ehitamiseks ja valmistub torte müüma piiri taga.
Tellijale
Tartus tehtud tordid jõuavad peagi sügavkülma ja piiri taha
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on pagaritööstusi palju ning konkurentsis püsimiseks tuleb neil arvestada tõsiasjaga, et klassika ei sure, ja samas pakkuda uusi tooteid. Eesti Leivatööstuses moodustab klassika ehk leiva ja saia tootmine umbes veerandi käibest, aastas küpsetavad ettevõtte vaid laupäeval puhkavad pagarid 1,7 miljonit kilo leiba ning 500 000 kilo saia.