Elva spordihoones peeti sarikapidu

Tartu Postimees
Copy
Elva spordihoone sarikapidu.
Elva spordihoone sarikapidu. Foto: Kayvo Kroon

Neljapäeval peeti Elva spordihoone sarikapidu ning katuselt toodi ära pärg, mis tähistab ehitustööde jõudmist järku, kus hoone on saavutanud oma kõrguse.

Elva vallavanem Toomas Järveoja ütles, et Elvas on spordihoonet kaua oodatud, kuna seni ei ole olnud võimalik Elva gümnaasiumi õpilastel sportida nüüdisaegsetes ruumides.

«Kindlasti oodatakse spordihoonet ka kogu vallas, sest see annab kõikidele lastele ja ka täiskasvanutele võimalusi aktiivseks eluviisiks,» lisas ta.

Vallavanem avaldas lootust, et uus spordihoone aitab kohalike sportlaste edus olulist rolli mängida. «See on ka võimalus korraldada just Elvas uusi spordivõistlusi ja laagreid,» lisas ta.

KRC Ehituse juhatuse liige ja ehitusjuht Taavi Sinijärv ütles, et ehitustööd on graafikus. «Praegu käib välisseinte ja katusekonstruktsiooni ehitus, samuti on alustatud teede ja platside ehitusega ning rajatud on välistrassid,» lisas Sinijärv.

Sel aastal seisavad veel ees hoone klaasgalerii ühendamine olemasoleva koolimajaga ning väljaulatuva konsoolse hooneosa ehitus, kus hakkab olema jooksuraja start. Ehitusjuht ütles veel ka, et talveks tuleb saada hoone veetihedaks ja hoone karp täiesti kinni.

«Kui vaatame suurt pilti, siis on ehitustööd kulgenud seni plaanipäraselt, kuigi seoses geoloogilise lisauuringu tellimisega selgus, et hoone alla jääb turbakiht,» kirjeldas Sinijärv.

Elva spordihoone sarikapidu.
Elva spordihoone sarikapidu. Foto: Kayvo Kroon

Elva spordihoone ehitustööd algasid selle aasta mais ning hoone valmimistähtaeg on järgmise aasta 30. juuni.

Ehitatava hoone suurus on 4000 ruutmeetrit, esimesele korrusele on planeeritud suur spordisaal koos riietus- ja administreerimisruumidega. Hoone teisel korrusel hakkavad paiknema jõusaal, aeroobika- ja treeningsaalid, 60 m jooksurada ning kaugus- ja kõrgushüppeala.

Spordihoone teisele korrusele on planeeritud ka siserõdu soojendusjooksuks ning pealtvaatajatele kasutamiseks. Spordihall on ühendatud koolimajaga galerii abil.

Elva spordihoone projekteerimis- ja ehitusleping sõlmiti selle aasta veebruaris riigihankel osalenud edukaima pakkujaga, KRC Ehitus OÜ-ga. Spordihoone maksumus on kokku ligi 4,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles