Uus silmarõõm läks kalliks maksma

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Kaunase puiestee ja Jaama tänava ringristmikul kasvab nüüd 1500 liiv-vareskaera ja tuleva aasta kevadel rõõmustab seal silma 750 õitsevat lauku. Ringi haljastamiseks kulus 26 000 eurot.
Kaunase puiestee ja Jaama tänava ringristmikul kasvab nüüd 1500 liiv-vareskaera ja tuleva aasta kevadel rõõmustab seal silma 750 õitsevat lauku. Ringi haljastamiseks kulus 26 000 eurot. Foto: Sille Annuk

Vastu sügist on ülikoolilinnas valminud üks ja valmimas veel üks uus haljasala. Peale nende on linna haljastuses tulemas teisigi muutusi, märksõnad on keskkonnasäästlikkus, liigirikkus ja vähem lärmi. Muutuste tuultes on aga tähtsas kohas, Tartu tammikus, tarvilik ja juba mitu aastat tagasi kavandatud töö tegemata.

«Suurt lilleaasade rajamist ei tule, kuid liigirikkust silmas pidades vaatame avatud silmadega ringi,» iseloomustas Tartu linnavalitsuse haljastus- ja puhastusteenistuse haljastuse peaspetsialist Inga Kiudorf kokku enam kui 400 hektaril laiuvatel linna haljasaladel kavandatavaid muutusi. «Olemasolevad lillepeenrad jäävad ja jõudumööda tuleb neid juurde, ka tänavu lasime haljastada uusi kohti.»

Üks uutest kohtadest on Kaunase puiestee ja Jaama tänava ringristmik ning teine Märja aleviku bussipeatus, mõlemad kohad projekteeris maastikuarhitekt Reti Randoja-Muts ja rajas Roheline Ruum OÜ. Ringristmikul on tulemus juba näha, sinna on istutatud 1500 liiv-vareskaera taime ning kõrgekasvulise laugu «Gladiator» 750 sibulat. Ala rajamiseks kulus 26 000 eurot.

Märja bussipeatusse tuleva ligi 500-ruutmeetrise haljasala rajamine maksab 15 567 eurot. Sinna istutatakse lisaks erinevatele taimedele ka puid, tööd käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles