Täna algavad Tammelinna päevad (1)

Tartu Postimees
Copy
Tammelinn pidutseb.
Tammelinn pidutseb. Foto: Meelis Ahu

Täna algavad järjekorras juba 16. Tammelinna päevad. Linlasi oodatakse osa saama eriilmelistest üritustest Tammelinnas, olgu selleks siis jalutuskäik Tammelinna ajaloolistel radadel, kinoõhtu Tamme koolis või suur perepäev Tamme staadionil.

Tammelinna seltsi korraldatavad Tammelinna päevad jätkavad traditsiooni ja igal päeval 17.-21. septembrini on oma nimetus, mis omakorda tähendab erinevaid sündmusi ja tegevusi erinevates Tammelinna piirkonna asutustes.

Esimene päev ehk teisipäev on avapäev ning kell 17.45 oodatakse huvilisi Oskar Lutsu majamuuseumis linnaosapäevade avamisele. Kell 18 algab salongiõhtu «Kuulsad tammelinlased. Valentina Lutsu mäletades».

Kolmapäev on kogukonnapäev ja terve päev kestavad tegevused nii Oskar Lutsu majamuuseumis kui ka Tammelinna raamatukogus. Õhtu lõpetab matk Tammelinna ajaloolistel radadel. Kell 18 kogunetakse Tamme kooli ette ja toimub ekskursioon ajaloolises Tamme mõisa peahoones ning jalutusretk Tamme mõisaga seotud kohtadesse.

Neljapäev on tõrupäev. Alates kella 16 saab viia kogutud tammetõrud ning muud sügisannid Tartu kristliku põhikooli kogumispunkti. Kogutud annid viiakse Alaveski loomapargile. Pärast tõrude viimist on kõik oodatud Tammelinna raamatukokku, sest kell 18 toimub raamatukogus infotund «Mida teha, kui kohtad metslooma linnaruumis?».

Reede, 20.september on koolipäev. Tamme koolis saab sel päeval näha palju lemmikloomi ja õhtu lõppeb kinoõhtuga Tamme kooli saalis. Seekord tuleb näitamisele kodumaine film «Johannes Pääsukese tõeline elu». Filmi vaatamine on tasuta.

16. Tammelinna päevad kulmineeruvad 21.septembril suure perepäevaga Tamme staadionil. Perepäev algab kell 11 rongkäiguga Tamme kooli eest Tamme staadionile. Kell 11.30 algavad Tamme staadioni peaareenil Twisteri lastejooksud, kus iga väike jooksusõber saab premeeritud diplomi ja Twisteri jäätisega.

Perepäeval saab kohtuda ka korstnapühkijaga, liituda Eesti Geenivaramuga, proovida kui keeruline on slackline ning kuulata-vaadata erinevaid esinejaid. Perepäev kestab kella 14ni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles