Galerii: Aukodanikud istutasid Tartu tammikusse uusi puid

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Täna kell 13 istutasid 2018. ja 2019. aastal valitud Tartu linna aukodanikud Tartu tammikusse uued puud. Kuus uut aukodanikku, kes labida mulda lõid, olid Tiina Talvik, Rutt Hinrikus, Joel Luhamets, Leida Kikka, Heldur Viires ja Ago Kõrgvee.

Aukodanikke abistas puude istutamisel ka linnapea Urmas Klaas.

Kirjandusteadlane ja -kriitik Rutt Hinrikus ütles, et tema jaoks sümboliseerib Tamm tugevust ja pikka iga. «Tamm on kõige lugupeetum ja uhkem puu, mida istutada. Tamm kasvab aeglaselt. Mul on ka suvekodus mõned tammed. Ma ei tea, kas nad on istutatud või on tuul tõrud toonud. Kui ma neid vaatan, mõtlen, millised need tammed võiks olla, kui mu lapselapsed on samad vanad kui mina praegu,» rääkis Hinrikus.

Tammik rajati Lammi tee äärde 2007. aastal. Sellest ajast on oma puu sinna istutanud kõik Tartu taasiseseisvumise järgsed aukodanikud, aga ka linnapead ning Tartu sõpruslinnade esindajad. Kokku täna istutatutega on kaheteistkümne aastaga tammikusse kasvama pandud 75 puud. Tammikus oleval infotahvlil on kirjas kõigi tammeistutajate nimed ja asukohakaart.

Tartu tammik asub Ihaste külje all Lammi tänava ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles