Ärandatud veokiga Jõgevalt Tartusse sõitnud õpilased ei osanud oma tegu põhjendada (1)

Tartu Postimees
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Elmo Riig

Tartu Postimees kirjutas eile, et Jõgevalt ärandati öösel veok, mis leiti tänu jälgimisseadmele Tartust Põllu tänavalt kutsekooli juurest. Täna sai toimetus vihje, et auto ärandanud kutsekooli õpilased olid joobes ning üks neist ründas koolis õpetajat.

«Politsei pidas õpilased kinni, kuid enne jõudis üks neist rünnata koolis õpetajast. Üks noorukitest oli alkoholijoobes ning teine narkojoobes,» öeldi vihjes.

Uurimisel selgus, et vihje polnud siiski päris täpne. Politsei pressiesindaja Ragne Keisk kinnitas, et Jõgeval Jaama tänavalt ärandati öösel järelhaagisega Volvo veok ning sõiduki jälgimissüsteemi järgi tehti kindlaks, et sõiduk asub Tartus Põllu tänaval, kust politsei selle ka leidis. Kohapeal pidas politsei kuriteos kahtlustatavana kinni 20-aastase mehe, kes toimetati arestimajja.

Arestimajja politseiuurija juurde toimetati ka 17- ja 22-aastane noormees. Sõiduk tagastati omanikule. Juhtunu üksikasjad selgitatakse kriminaaluurimises.

Keiski sõnul puudub politseil info õpetaja ründamise kohta. «Kui see aga aset leidis, siis tuleks õpetajal kindlasti politsei poole pöörduda,» lisas Keisk.

Tartu politseijaoskonna juhtivuurija Anita Peiponen kinnitas, et kõik kolm noormeest olid kained ning oma teguviisile mingit mõistlikku selgitust anda ei osanud.

«On tõeline ime, et kogenematu, juhtimisõiguseta ja vastava väljaõppeta noormehe juhitud tonne kaaluv raskeveok sedavõrd õnnelikult hommikuseks tipptunniks Tartusse jõudis. Taolise sohvri juhitud suure massiga veokiga võinuks hommikusel kellaajal, mil pered kooli, tööle ja lasteaeda liiguvad, suurel trassil traagilisi tagajärgi põhjustada. Puhas õnn, et noorte arutu käitumine sedavõrd hästi lõppes,» selgitas Peiponen.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles