Galerii: Teerajajate alleele lisandusid uued pronksist jäljed

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Tasku keskuse kõrvale Tartu Teerajajate alleele lisandusid uued jäljed. Au olla pronksi valatud nime ja jalajälgedega kõigi seal kõndijate silma all said seekord Vanemuise teater, mida esindas teatri juht Kristiina Alliksaar, kooli- ja koorijuht Undel Kokk ning Baltikumi suurima ärifestivali sTARTUp Day idee autor, Tartu ülikooli majandusteaduskonna õppejõud Andres Kuusik.

Andres Kuusiku nime juures on paljaste jalataldade kujutis, Undel Kokk on jätnud pronksi oma kingataldade jälje, Vanemuisest on Teerajajate alleel teatri logo koos arvuga 150, mis märgib alanud suurjuubelihooaega. Jäljed on modelleerinud skulptor Bruno Kadak.

Uute jälgede avamisel võtsid nende kohale püstitatud telgis sissejuhatuseks sõna Tartu linnapea Urmas Klaas ja Estiko nõukogu esimees Neinar Seli. Tseremooniat juhatas Anti Einpaul. Mängis Tartu saksikoor. Tartlaste kõrval oli telgis Eesti mitme teatri juhte.

Uue kolme jäljepaariga kokku on neid nüüd reas 27. Kiviparketis lookleval pronksist jälgede real on pikkust üle 50 sammu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles